Veiligheidsinspectie en service

U moet uw kettingzaag regelmatig een servicebeurt geven om de functies en efficiëntie van de zaag te behouden. De basisservice kunt u zelf uitvoeren volgens onderstaande servicepunten. De veiligheidsfuncties dienen te worden gecontroleerd bij elk gebruik (punt 1– 5).
Klik voor vergroting
1. KETTINGREM Maak schoon en controleer de werking. Lees meer onder punt 4 Basisregels voor het werk met een kettingzaag, 4.1 Start de kettingzaag en 4,2 Inspectie voor gebruik.
2. KOPPELINGSDEKSEL Maak de remband voor de kettingrem schoon. Vervang de remband als deze beschadigd of ernstig versleten is.
3. GASKLEP Controleer of de gasvergrendeling werkt en niet beschadigd is.
4. KETTINGVANGER Zorg dat deze heel is en niet los zit. Vervang de kettingvanger als deze beschadigd is. 
5. STOPSCHAKELAAR Controleer of de stopschakelaar naar behoren werkt.
6. BARSTEN Zorg dat er geen barsten zitten in de veiligheidsfuncties en andere componenten van de kettingzaag. Vervang ze als ze uw veiligheid in gevaar kunnen brengen. Neem bij twijfel contact op met uw dichtstbijzijnde dealer.
7. BOUTEN EN MOEREN Controleer regelmatig of alle moeren en bouten vastzitten, vooral die op de geluiddemper.
8. STARTMECHANISME Maak de luchtinlaat schoon, controleer de werking en op slijtage.
9. KETTING Vijl de ketting en controleer de spanning en de staat. Zie punt 9.1 Onderhoud zaagapparatuur en 9.2 De ketting vijlen.
10. ZAAGBLAD Maak de gaten voor smering en kettingspoor schoon. U moet het zaagblad met regelmatige intervallen omdraaien om te zorgen voor gelijkmatige slijtage. Vijl mogelijke bramen weg met een platte vijl.
Klik voor vergroting
11. ZAAGBLAD EN KETTINGSMERING Controleer de werking. Lees meer over Kettingsmering onder 4.2 Inspectie voor gebruik.
12. LUCHTFILTER Maak het luchtfilter schoon in een handwarm sopje. Als de kettingzaag een centrifugaal reinigingssysteem (Air Injection) heeft, hoeft u niet zo vaak schoon te maken.
13. CILINDER Maak de koelribben regelmatig schoon om de koelfunctie van de motor in stand te houden.
14. VLIEGWIEL Maak de ribben schoon voor een duurzaam ventilator/koeleffect.
15. KOPPELING Smeer het koppelingslager door het gat in de krukas (op sommige modellen) of direct op het lager (overige modellen).
16. GEBRUIKERSHANDLEIDING Lees meer over service en onderhoud in de gebruikershandleiding van de kettingzaag. Neem voor andere service- en reparatiewerkzaamheden contact op met uw plaatselijke servicedealer.
There are no products in this category